29e editie Internationale Aers Energy Zwinstedenloop zondag 17 maart 2024

Info abc

Aankomst en Start | Bankrekeningnummer | Bereikbaarheid vanuit België | Bereikbaarheid vanuit Nederland | Bevoorrading / Drankpost | Borstnummers | Clubklassement | Clubklassement voor de grootste club | Douches en Kleedkamers | Herinnering | Inschrijven | Loterij | Parcoursrecord | Parcours | Parkeergelegenheid | Penningmeester | Prijsuitreiking | Prijzen | Starttijden | Uitslag | Voorwaarden | Wedstrijdsecretariaat | Zee van Sport

Aankomst en Start

Op de Groote Markt in het gezellige centrum van Sluis


Bankrekeningnummer

Indien u de bankgegevens nog nodig heeft voor het overmaken van het inschrijfgeld:
t.n.v. Stichting Zwinsteden, Pasdam 5, 4524 JA Sluis

Rabobank IBAN: NL14 Rabo 0147 8123 80

Eventuele vragen kunt u ook mailen naar penningmeester@Zwinstedenloop.nl


Bereikbaarheid vanuit België

Sluis is te bereiken via de Expressweg Knokke – Antwerpen. Vanuit de richting Maldegem de expresweg blijven volgen tot Westkapelle. Hier rechtsaf de richting Sluis nemen. Vanaf de afslag te Westkapelle is het nog 6 kilometer naar Sluis.
De sporthal (De Keure) bevindt zich in de Kloosterstraat. Route is aangeduid.

Vanaf Maldegem naar Sluis kan ook. Via Eede en Aardenburg richting Sluis nemen.
Bij binnenrijden van Sluis bij molen rechtsaf en dan de tweede weg naar rechts in de richting van de sporthal. Hier is beperkte parkeergelegenheid.

Vanaf de kust of richting Brugge:
Bij Westkapelle staat Sluis aangegeven. Vanaf Westkapelle is het nog 6 kilometer naar Sluis.


Bereikbaarheid vanuit Nederland

Vanaf Terneuzen de N61 in de richting van Oostburg volgen tot Schoondijke. In Schoondijke de N58 via Oostburg naar Sluis volgen.
Bij binnenrijden van Sluis bij molen rechtsaf de Ridderstraat nemen. Dan na ongeveer 200 meter de tweede weg naar rechts nemen. U bent dan in de Kloosterstraat. Aan het eind bevindt zich de sporthal (De Keure). Hier is beperkte parkeergelegenheid.


Bevoorrading / Drankpost

Er zijn voor de Halve Marathon en de Tien van Sluis drankposten voorzien halverwege de loop. Daarnaast is er voor alle deelnemers een drankpost aan de finish van elke loop.


Borstnummers

Het dragen van het borstnummer is verplicht. Het borstnummer dient duidelijk zichtbaar op de borst dan wel op de buik gedragen te worden.

De inschrijvers dienen hun borstnummer op de wedstrijddag af te halen vanaf 10.00 uur tot 12.30 uur bij de sporthal MFC de Keure (NIEUWE SITUATIE ten opzichte van voorgaande jaren!).

Let er dus op dat u bij de start bij de juiste afstand start, dit om een zo goed mogelijke tijdregistratie te garanderen.


Clubklassement

Om voor dit klassement in aanmerking te komen moet elke club met minstens vijf deelnemers vertegenwoordigd zijn. Dit klassement wordt opgemaakt aan de hand van de som van de gelopen tijd van de vijf beste atleten op de HALVE MARATHON. De grootste club wordt opgemaakt op basis van ALLE AFSTANDEN.

Prijzenverdeling Clubklassement:
1ste plaats€250Clubklassement voor de grootste club

Voor de clubs die met het grootste aantal deelnemers aan ALLE AFSTANDEN meedoen is voor de eerste een geldprijs beschikbaar. Om voor dit klassement in aanmerking te komen moet elke club met minstens vijf deelnemers vertegenwoordigd zijn.
Klassementen voor snelste en grootste club worden bepaald op inschrijving van deelnemers die duidelijk aan hebben gegeven voor welke club zij uitkomen. Correcties hieraan achteraf worden niet geaccepteerd. De prijzen worden achteraf door de penningmeester verstrekt aan het secretariaat van de club. Een club kan verbonden zijn aan de KNAU of VAL bestanden, maar kan ook een joggingclub zijn.

Prijzenverdeling Grootste Clubs:
1ste plaats€150

Douches en Kleedkamers

Kleed- en douche-accommodatie:
Sporthal: MFC De Keure
Kloosterstraat 44
4524 BL Sluis


Herinnering

In het inschrijven kunt u ook dit jaar een vrijwillige donatie doen aan het goede doel Commissie d’r Bie (Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking, wij willen niet dat ze langs de zijlijn staan)

Wij doen als organisatie hoe dan ook een duit in het zakje voor dit goede doel vanuit de reguliere inschrijvingsgelden én we hebben voor iedere deelnemer een leuke sportieve herinnering klaar liggen.

De herinnering wordt samen met het startnummer overhandigd.


Inschrijven

Inschrijven en ophalen borstnummer voor inschrijvers tot en met een half uur voor de start van de te lopen afstand.

U kunt zichzelf online inschrijven! Er is geen mogelijkheid meer om fysiek in de Keure in te schrijven, dit in tegenstelling tot eerdere jaren. Dit dient online te gebeuren, ook de betaling via iDeal of Bancontact via laptop of telefoon.

Indien u de bankgegevens nog nodig heeft voor het overmaken van het inschrijfgeld:
t.n.v. Stichting Zwinsteden, Pasdam 5, 4524 JA Sluis.

Rabobank IBAN: NL14 Rabo 0147 8123 80

Eventuele vragen kunt u ook mailen naar penningmeester@Zwinstedenloop.nlParcoursrecord

Het parcoursrecord voor de Halve Marathon is:

  • Halve Marathon Heren: 1:06:48* [1:06:03] – Mohamed Oumaarir (2016)
  • Halve Marathon Dames: 1:18:26* [1:18:26] – Margot Ricour (2022)

Het verbreken van het parcourrecord levert een bonus op van € 150 !!!

*Het parcourrecord is gecorrigeerd vanaf 2020, omdat het parcours door de verandering 240 meter langer is geworden. In verhouding is het parcourrecord daarop aangepast (+1,14%) zodat het haalbaar is.


Parcours

In 2020 is het rondje Sluis voor de 21km uit het parcours gehaald. Hierbij is tevens de heenroute naar Oostkerke veranderd en loopt eerst via Sint Anna Ter Muiden en vanuit daar door de mooie Belgische polder via Hoeke naar Oostkerke om vanaf daar de bekende route te vervolgen langs de Damse Vaart terug richting Sluis en zo verder.


Parkeergelegenheid

Er is voldoende parkeergelegenheid in Sluis, kijk voor een overzicht. !!Let op!! Wegens beperkte parkeermogelijkheid bij De Keure, dient geparkeerd te worden op de reguliere parkeerterreinen in Sluis. Parkeerhandhaving is in Sluis bij foutparkeerders zeer streng met grote boete’s.


Penningmeester

Viviane Dierikx
e-mail: penningmeester@Zwinstedenloop.nl


Prijsuitreiking

De prijsuitreiking voor de winnaars (de beste 3 heren en dames) van de 5 kilometer en 10 kilometer van Sluis zal bij de finish plaatsvinden. De 5 km om 12.30u en de 10 km om 13.45u) De prijsuitreiking van de halve marathon zal om 15.30u starten in Sporthal: MFC De Keure. (Prijsuitreiking met bekers, medailles en bloemen). Na de prijsuitreiking kunnen de geldprijzen voor de eerste 10 dames en eerste 10 heren afgehaald worden.


Prijzen

Halve Marathon

Geldprijzen voor de eerste 10 dames en de eerste 10 heren.

1e plaats€ 756e plaats€ 20
2e plaats€ 557e plaats€ 20
3e plaats€ 408e plaats€ 15
4e plaats€ 309e plaats€ 15
5e plaats€ 2510e plaats€ 15

Let op: NIET AANWEZIG OP DE PRIJSUITREIKING IS GEEN PRIJS.

Geldprijzen af te halen direct na afloop van de prijsuitreiking. Worden dus niet nagezonden!

Tien van Sluis (Prijsuitreiking met beker, medailles en bloemen)

HerenDames
1ste plaatsPrijsuitreikingPrijsuitreiking
2ste plaatsPrijsuitreikingPrijsuitreiking
3ste plaatsPrijsuitreikingPrijsuitreiking

Vijf van Sluis (Prijsuitreiking met beker, medailles en bloemen)

HerenDames
1ste plaatsPrijsuitreikingPrijsuitreiking
2ste plaatsPrijsuitreikingPrijsuitreiking
3ste plaatsPrijsuitreikingPrijsuitreiking


Starttijden

Een overzicht van alle starttijden is terug te vinden bij onze programmering van de dag.


Uitslag


Voorwaarden

Deelname aan dit evenement gebeurd op een aantal voorwaarden. In de bijlage kunt u deze nalezen.


Wedstrijdsecretariaat

Aldert Schol
e-mail: Info@Zwinstedenloop.nl


Zee van Sport

De samenwerking met de sportdienst van Knokke – Heist binnen het project Een Zee van Sport wordt verder gezet en dat betekent dat sportievelingen die aan de helft van de activiteiten deelnemen uit dit project de helft van het inschrijfgeld terug betaald krijgen. Wie alle sportevenementen doet krijgt aan het eind van 2024 alle inschrijfgelden terug.