28e editie Internationale Zwinstedenloop zondag 19 maart 2023

Goede doel 2022: De ouderen van Rozenoord

De organisatie van het Rozenoord zetten zich in om de ouderen in Sluis en omgeving een prettige oude dag te bieden in de ouderenzorglocatie Rozenoord. Vrijwillig en belangeloos zetten zij zich in voor diverse activiteiten of ondersteuning van initiatieven om de ouderen iedere dag wat moois te kunnen bieden.

Aan de rand van het vestingstadje Sluis bevindt zich ouderenzorglocatie Rozenoord. In een veilige en vertrouwde omgeving ontvangen de bewoners de aandacht en zorg die ze nodig hebben. Het gebouw kenmerkt zich door openheid, ruimtelijkheid, frisse kleuren en er heerst een gemoedelijke sfeer.

Alle kamers hebben uitzicht op de prachtige tuin, die ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. De kamers op de begane grond hebben een terrasje en de kamers op de verdiepingen een Frans balkonnetje. Bovendien zijn er tal van voorzieningen die het verblijf aangenaam maken, zoals een winkeltje, kapper en pedicure.

Zelfstandig wonen, wonen in het zorgcentrum of vanuit een verpleeghuis situatie tijdelijk of permanent wonen zijn de diensten die Rozenoord biedt aan haar inwoners.

Als stichting Zwinstedenloop hebben we net als bij de virtuele editie de organisatie van Rozenoord gekozen om ze een extraatje te geven voor al het goede werk voor ouderen. De afgelopen periode is ook hier het Coronavirus nog steeds aanwezig met alle beperkende maatregelen en onzekerheden die daar bij horen. Hierdoor hebben de ouderen een lastige eenzame periode achter de rug en is het nog maar de vraag hoe dit de komende periode eruit gaat zien.

Iedereen betrokken bij het Rozenoord verdient zeker een steuntje in de rug! Dus met uw inschrijving, regelen we een glimlach en een verzetje voor de ouderen uit de omgeving van Sluis! En u kunt een extra bijdrage leveren aan het goede doel.